Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

B-osztály

Design

Mercedes-Benz B-osztály

Design - Vonzó és sportos

Maradéktalan boldogság a hatalmas választéknak köszönhetően.
Az új B-osztályban mindenhová elkíséri egy szívesen látott útitárs: a stílusa. az új B-osztály már alapkivitelben is csillogtatja sportos arányait és markáns körvonalait. A modern és friss belső tér igényes felszereltségével győzi meg. Négy nemes kivitelcsomag, és az azokat kiegészítő extrafelszereltségek biztosítanak egyedülálló alkotói szabadságot egyéniségének.
Külső megjelenés - alapkivitelben is első osztályú.
 
Sportos vonalak, az ékalakú motorháztetőtől a tetőoszlopokon át a sportos-markáns farig, hozzá a széles nyomtáv és a formás sárvédők: egyetlen pillantás elegendő, hogy felismerhesse, az új B-osztály valami egészen rendkívüli. Külső megjelenése öntudatos-sportos és az extraként rendelhető csomagoknak köszönhetően ez még tovább fokozható.
A kívánságra rendelhető Króm-csomag egyéni vonásokkal teszi értékesebbé a gépkocsi megjelenését. Már álló helyzetben is vezetési élményt nyújt az extraként rendelhető Sport-csomag, amely lényegesen dinamikusabb és atlétikusabb megjelenést kölcsönöz az új B-osztálynak. A szintén extraként rendelhető Night-csomag, válogatott felszereléseivel összetéveszthetetlen és titokzatos karaktert ad az autónak, számtalan magasfényű fekete külső díszítőelemmel.


Mercedes-Benz B-osztály
Belső tér - igényes sportosság.
 
Sportos-elegáns design és igényes anyagok jellemzik az új B-osztály utasterét. Minden olyan áttekinthetően lett kialakítva, hogy a vezető arra koncentrálhasson, ami talán nem szebb, de mégis fontosabb: a közúti forgalomra.
Kívánságra az új B-osztály az Exklusiv-csomaggal (csak az extraként rendelhető Króm-csomaggal együtt) klasszikus, igényes belső térrel látható el, bőr kárpitozással és ARTICO bőrutánzat bevonatú műszerfallal valamint ajtó-középborításokkal

Biztonság

Mercedes-Benz B-osztály
Biztonság
 

A Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépjárművek biztonságát négy fázisra bontja:
Egyetlen más terület sem készteti olyan csúcsteljesítményekre a Mercedes-Benz mérnökeit, mint az új biztonsági technológiák kutatása. Már az ötvenes években lerakták a kiemelkedő védelem először mérföldkövét - a biztonsági utascellával, Barényi Béla találmányával. Ma ez csak egyike az integrált biztonsági koncepció számos alkotóelemének, melyek közelebb viszik a Mercedes-Benz gépkocsijait a balesetmentes közlekedés víziójához.
1. fázis: biztonságos közlekedés.
A legtöbb baleset jóval az ütközés előtt kezdődik: egy figyelmetlenséggel, rosszul látási viszonyokkal vagy egy előre nem látott veszéllyel. A biztonságos vezetés érdekében ezért a Mercedes-Benz biztonsági koncepció sokrétű intézkedésekkel támogatja Önt, melyek a mindennapi közlekedés során hozzájárulnak a nyugodt vezetéshez, miközben segítenek leküzdeni a kritikus közlekedési helyzeteket.
   
2. fázis: veszély esetén.
A Mercedes-Benz egyet jelent az biztonságos gépkocsival. Gépkocsijaink ezért segítik utasaikat a kritikus közlekedési helyzetekben is, annak érdekében, hogy lehetőleg minden út jól végződjön.

3. fázis: baleset esetén.
A Mercedes-Benz autói számos biztonsági rendszerrel rendelkeznek, a balesetek elkerülése céljából. Ha mégis történik valami, az utasok védelmére különböző intézkedések léphetnek életbe. Egyaránt ide tartozik a saját és a partnervédelem is.

4. fázis: baleset után.
Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bentülők mentését megkönnyítsük, a baleset típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők:
-    Jobb védelem: a motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás.
-    Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése, és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
-    Jó menekülési lehetőségek: az ajtózárak automatikusan kireteszelhetők.
-    Jobb lehetőségek a mentéshez: a sárvédő és az ajtó között törési hézagok vannak beépítve, melyek megkönnyítik az ajtó kinyitását frontális ütközés után.


Környezetvédelem

Mercedes-Benz B-osztály
Környezetvédelem

Környezetbarát koncepciók.
A BlueEFFICIENCY a Mercedes-Benznél a jövőbemutató hatékonyság-fokozó technológiákat, valamint innovatív intézkedéscsomagokat jelent, az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás optimalizálására.
BlueEFFICIENCY intézkedések.
A BlueEFFICIENCY intézkedések a gépkocsi teljes körű optimalizálását jelentik, amely üzemanyagot takarít meg és csökkenti a környezet terhelését. Az új B-osztályban is a leghatékonyabb motorokat alkalmazzuk, optimalizált aerodinamikai- és energiamenedzsment-intézkedésekkel kombinálva, a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében.

Hatékonyság-fokozó technológiák az új B-osztályban.
A CDI dízel-erőforrások legújabb generációja kiemelkedő teljesítményadataival alacsony fogyasztásával győzi meg. A befecskendezési nyomást megnöveltük, a futáskultúrát és a zajkibocsátást optimalizáltuk, a csökkentett kompresszió pedig gondoskodik az alacsonyabb károsanyag-kibocsátásról.

A teljesen újonnan kifejlesztett négyhengeres erőforrás közvetlen benzinbefecskendezéssel, változó szelepvezérléssel és turbófeltöltéssel kimagasló értékeket produkál a forgatónyomaték és a teljesítmény terén, két fokozatban, példamutató a utastérben mért zajszintje, valamint korszerűen alacsonyak a fogyasztási- és kibocsátási értékei.
Környezetvédelmi tanúsítvány.
Mercedes-Benz világszerte az egyetlen gépkocsi-márkaként rendelkezik ISO-szabvány szerinti környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A tanúsítás során a tanúsított gépkocsitípusokra fejlesztésük, gyártásuk és az újrahasznosítás során a legszigorúbb előírások vonatkoznak és ellenőrzéseknek vetik alá azokat. Célunk: a környezetvédelmet objektíven mérhetővé, és az Ön, mint vezető számára érezhetővé tenni.