Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

C-osztály Coupé

Design

Mercedes-Benz C osztály Coupé

Design
 
Formai kialakítás - Tapintható menetdinamika
Lenyűgöző megjelenés.
Az erőteljes fellépés művészete abban áll, hogy vonzónak és ugyanakkor agilisnek kell lenni, karakteresnek és előremutatónak. Az új C-osztály coupé minden eszközzel megmutatja saját stílusát.
Belső tér - Olyan kifinomult, amilyennek érződik.

Az új C-osztály coupé kívülről elegánsan sportos és élénk benyomást kelt. A belső tér felszabadult lounge hangulattal viszi tovább következetesen ezt a stílust: letisztult vonalvezetés és kiváló minőségű, manufaktúra-szerűen tökéletes kidolgozású anyagok.
A kezelőelemek intuitív elrendezése első pillantásra igazolja, hogy az új generáció Mercedes-Benzéről van szó. A műszerfal több szintre van osztva, és erősen vízszintes jellegű; a műszeregység krómozott, háromdimenziós gyűrűi markáns benyomást keltenek. A sportos, 3-küllős, bőrbevonatú kormánykerék mellett a sebességváltó-/előválasztókar is nappabőr kivitelű. A zongoralakk-hatású, magasfényű fekete díszítőelemek teszik teljessé az új C-osztály coupé ellenállhatatlanul meggyőző stílusú belső terét.


Megjelenés

Mercedes-Benz C osztály Coupé

Külső ? Olyan sportos, amilyennek kinéz.


A külsőségek izgalmasabbak lehetnek, mint sok minden más. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az új C-osztály coupé külső megjelenése. Formai kialakításában a C-osztály modellcsaládjának sportosan kifejező vonalai egyesülnek egy kupé elnyújtott formáival és kompakt arányaival.
Már az alacsonyan elhelyezkedő levegőbeömlők szintje és az integrált nappali fény utal a gépkocsi elején a sportos karakterre. A 2 lamellás hűtőrács mögött fekete, háromdimenziós rombuszos rács található, ami ugyancsak a lendületet hirdeti. Csakúgy, mint az új C-osztály coupé oldalai, amelyek nyíl alakot formálnak.

A kupéhoz illően megrajzolt övvonal a sportosan rövid hátsó részen végződik, amelybe integrálták a hátsó lámpákat és a LED-es kivitelű irányjelzőket. Itt pedig a diffúzor hívja fel ismét a figyelmet arra, hogy a gépkocsit dinamikus igényekre tervezték. A könnyűfém keréktárcsák az új C-osztály coupé esetében kötelezőek; formatervük még tovább erősíti azt a hatást, amit ez a Mercedes-Benz kelt.

Agilitás

Mercedes-Benz C osztály Coupé
Agilitás
 
Nem is nyújthatna ennél jobb vezetési élményt.
Az agilitás az új C-osztály coupé szinonimája. Mert a hajtómű beindításakor és elinduláskor azonnal érezhetővé válik a színtiszta vezetési élmény. Ez a széles motorpalettán kívül a számos aktív menetszabályzó rendszernek köszönhető, amelyek érezhetővé teszik az agilitást.
Megállíthatatlan élénkség.
Azt, hogy mennyire vezethető jól egy gépkocsi, alapvetően maga az autó határozza meg. Próbálja ki a C-osztály kupéját. Rengeteg vezetési élményt és élenjáró műszaki megoldásokat nyújt, amelyek mindig az optimális menetkényelmet szolgálják.
Már az alapfelszereltség részét képező, alkalmazkodó lengéscsillapítási rendszerrel ellátott AGILITY CONTROL futómű is kiváló teljesítményt nyújt. Ez a rendszer a menethelyzethez igazodva, feszesebbre vagy lágyabbra állítja a lengéscsillapítást - teljesen automatikusan, minden egyes keréknél.

Ha nagyobb mértékű agilitásra van igény, akkor rendelkezésre áll az opcionális, sport üzemmóddal rendelkező menetdinamikai csomag is. Egy gombnyomással választhat a rendkívül kiegyensúlyozott és az izgalmasan sportos vezetési stílus közül. Sport üzemmódban a rendszer nemcsak a lengéscsillapítás feszességét változtatja meg, hanem a gázpedált is érzékenyebbé teszi, hogy még inkább közvetlen módon érezhesse a motor reagálását.

A sebességváltás új dimenziója.
Az új C-osztály coupé igazi örömforrás. Ezért elsősorban az egyes motorváltozatokhoz igazított sebességváltók felelősek, amelyek biztosítják az optimális rugalmasságot minden fordulatszám-tartományban és minden menethelyzetben.
A 7G-TRONIC PLUS automata sebességváltó a Mercedes-Benz sebességváltó-fejlesztőinek büszkesége (a C 250 BlueEFFICIENCY és a C 350 BlueEFFICIENCY modellben az alapfelszereltség része, a többi modellhez rendelésre érhető el). Segíti a vezetőt, ha különösen erőteljesen szeretne gyorsítani, vagy teljes sávszélességben szeretné élvezni az új C-osztály coupé agilitását. Így például előzéskor vagy olyan helyzetekben, amikor azonnali rugalmasságra van szükség, képes átugrani az egyes fokozatokat.

A hét előremeneti fokozat biztosítja az ideális motorfordulatszámot, és gyakorlatilag észrevehetetlenné teszi a sebességváltásokat. Visszaváltáskor a 7G-TRONIC PLUS közvetlen, többszörös visszakapcsolási funkciója képes egyszerre több fokozatot átugrani, ami gyorsabb váltást ? és még több dinamizmust - eredményez.

Ezenfelül egy gombnyomással kiválasztható a "C" (komfort) és az "S" (sport) menetprogram. Az AMG sport csomag és a sport üzemmóddal rendelkező menetdinamikai csomag (rendelhető) esetén rendelkezésre áll továbbá az "M" üzemmód, a kormánykerékre szerelt kapcsolókarokkal történő, manuális kapcsoláshoz.

 

Biztonság

Mercedes-Benz C osztály Coupé
Biztonság - Minden gondolat középpontja

 
A Mercedes-Benz átfogó biztonsági rendszere négy csoportra osztja a gépkocsi által nyújtott biztonsági funkciókat:
Aligha van még egy olyan terület, amely olyan nagy mértékben ösztönözné a Mercedes-Benz mérnökeit a csúcsteljesítményre, mint az új biztonsági technológiák kifejlesztése. Az első mérföldkövet a kiemelkedő biztonság felé vezető úton még az 50-es évek folyamán hagyták el, a biztonsági utascella kifejlesztésével, amelyet Barényi Béla talált fel. Ez ma már csak egy elem a sok közül átfogó biztonsági rendszerünkben, amelynek segítségével a Mercedes-Benz gépkocsik közelebb hozhatják a balesetmentes közlekedés vízióját.
1. fázis: Biztonságos utazás.
A legtöbb baleset jóval az ütközés előtt kezdődik. Legtöbbször figyelmetlenségre, rossz látási viszonyokra vagy előre nem látható veszélyre vezethetők vissza. Ezért a biztonságos utazás érdekében a Mercedes-Benz biztonsági rendszere sokrétű intézkedésekkel támogatja Önt, amelyek a kényelmes autózást szolgálják a mindennapokban, és segítenek abban, hogy kritikus esetekben is ura maradjon a helyzetnek.
   
2. fázis: Vészhelyzetben.
A Mercedes-Benz a biztonságos autó szinonimája. Ezért járműveink a veszélyes menethelyzetekben is segítenek az benn ülőknek abban, hogy lehetőség szerint minden utazás jól végződjön.

Amikor a Mercedes-Benz 2002-ben leleplezte a PRE-SAFE rendszert, az elsődleges cél az volt, hogy megoldódjon a baleseteket közvetlenül megelőző, többnyire kihasználatlan másodpercek problémája. A PRE-SAFE képes ezt az időt hatékonyan kihasználni. Az érzékelők felismerik az olyan, veszélyes menethelyzeteket, mint az erős túl- vagy alulkormányzottság, a hirtelen kormánymozdulatok, a pánik- vagy a vészfékezés. A PRE-SAFE elektronikusan értékeli ezeket az információkat, és a tipikus veszélyes helyzetekre reagálva megelőző lépéseket tesz az utasok védelme érdekében.
    
3. fázis: Ha baleset történik.
A Mercedes-Benz autói számos biztonsági rendszerrel rendelkeznek, amelyek a balesetek megelőzését szolgálják. De ha mégis bekövetkezik a legrosszabb, akkor érvénybe lépnek azok az intézkedések, amelyek védelmet biztosítanak az

4. fázis: Baleset után.
Az ütközés után bekövetkező, újabb balesetek veszélyének csökkentését, és az utasok mentésének megkönnyítését - a baleset jellegétől és súlyosságától függően - különböző intézkedések szolgálják:
-    A lehető legjobb védelem: a motor automatikusan leáll, és megszakad az üzemanyag-ellátás.
-    Biztonságos megvilágítás: Automatikusan aktiválható a vészvillogó és a vészhelyzeti belső világítás, ami a másodlagos balesetek megelőzését szolgálja, és megkönnyíti a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálását.
-    Nem kell feltörni: adott esetben kissé kinyílnak az oldalablakok, automatikusan oldható az ajtók reteszelése.
-    Jobb mentési lehetőségek: A sárvédő és az ajtó közé beépített, baleseti csatlakozásnak köszönhetően könnyebben ki lehet nyitni az ajtókat frontális ütközést követően.
Az egységes biztonsági filozófiát a Mercedes-Benz által a mentőszolgálatok számára kialakított, óvintézkedéseket tartalmazó, mentési útmutató teszi teljessé, amely az interneten világszerte, több nyelven elérhető.