Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

CL-osztály Coupé

Komfort

Mercedes-Benz CL-osztály Coupé

 

Komfort
 

A sárm és elegancia esszenciája

Üléskomfort.
A CL hátul is nagyon tágas. Ott is maximális a fej- és lábtér, az utasokat különlegesen kényelmes egyedi ülések fogadják. A hátra beszállást az alapfelszereléshez tartozó EASY-ENTRY könnyíti meg: az előredöntött első ülést a kar külön működtetése nélkül viszi vissza kiinduló helyzetébe a tökéletesített mechanizmus.

A vezető és az első utas még jobban kényeztethető: az ülésklíma (széria: CL 600, CL 63 AMG és CL 65 AMG) igény szerint szellőztet vagy fűt kellemesen. A menetdinamikai funkcióval ellátott aktív multikontúr ülés (széria: CL 500 4MATIC BlueEFFICIENCY, CL 600, CL 63 AMG és CL 65 AMG) nagyszerűen tart kanyarban, mert az ülőlap és a támla párnázásának szélét levegővel pumpálja fel a szükséges mértékben - szerpentinen sem dülöngél ilyen ülésben az ember. A komfortot masszázsfunkció teszi teljessé. Hét masszázs-légkamra és négyféle program stimulálja gördülő mozgással a hátizomzatot.

Valamennyi üléstípus esetében széria a PRE-SAFE pozícionáló funkció, amely, ha veszély fenyeget, a legbiztonságosabb helyzetbe viszi az első utasülést.


Biztonság


Mercedes-Benz C-osztály
Biztonság


Biztonságban célba érni
 
Az integrált biztonsági koncepció.
Aligha akad még egy szakterület, amely annyira sarkallna minket csúcsteljesítmények elérésére, mint a biztonság. A biztonsági utascella bevezetésével mérföldkövet állítottunk az ötvenes években, ma pedig ez csupán egyike a balesetmentes közlekedés látomását szolgáló Mercedes-Benz biztonsági koncepció számos alkotóelemének.

Az integrált biztonsági koncepció négy fázist különböztet meg. A biztonságos vezetés a sofőrt segíti a veszélyhelyzetek korai felismerésében és elhárításában. A "veszélyben" fázis aktiválja a PRE-SAFE megelőző intézkedéseit, hogy a bekövetkező balesetben csökkenjen az autó utasainak terhelése. A "balesetkor" fázisban kiterjedt biztonsági rendszerek védenek. A ?baleset után? többféle további intézkedést kezdeményez, például a mentést könnyíti meg.Design

Mercedes-Benz CL-osztály Coupé
Design
 

A harmónia kiteljesedése
Az új CL külső designja.
Egy kupé formáját szokás szerint két teherviselő oszlop és a közöttük feszülő erőteljes ív rajzolja ki, ám az új CL esetében ez csupán egyetlen a sok érdekes design-jellemző közül. Valamennyi formai eleme felhívás egy autózásra! Első pillantásra látszik, miként simul az úthoz a CL, készen arra, hogy egészen különleges vezetési élménnyel ajándékozzon meg.

Az új hűtőmaszk, a módosított motorháztető, a karcsú sárvédő és a fénydiódás nappali menetfénnyel, pozíciólámpával és irányjelzővel ellátott markáns lámpaegység nemcsak meghatározó stíluselem, hanem egyben utalás a magas műszaki színvonalra. Megváltoztatott oldalvonal és sportosabb formanyelv uralja előkelően az új kupé letisztult vonalait.

A csomagtartó-fedélbe foglalt tolatólámpák, az átrajzolt hátsó lámpák és az új hátsó kötényből kilátszó, krómozott kipufogóvégek erős hangsúlyokkal teszik teljessé az elegáns összhatást.

A V12-es motort az első sárvédők V12-felirata, a csomagtér-ajtó krómozott szegélye, a V12-küllős könnyűfém-keréktárcsa és a V12-emblémát viselő küszöbléc teszi felismerhetővé.
Az új CL belső designja.
Hasonlóan lebilincselő a belső tér is. Különös harmóniát teremt a művészien kialakított középkonzol, amely végighúzódik az első- és az egyedi hátsó ülések között. Tökéletesen illik a hangulathoz a műszerfal fémes felülete.

A nemes faberakások négy különböző erezettel rendelhetők meg, a puha bőrkárpit pedig öt ízléses színkombinációban áll rendelkezésre. Az értékes anyagokat és díszítő elemeket tökéletes kidolgozás jellemzi ? tökély a legapróbb részletekig.

A V12-es motorhoz többek között különleges Alcantara tetőkárpit és az utastérben elhelyezett néhány V12-embléma jár.
Ambiente-világítás.
Az opcionális hangulatvilágítás háromféle színre kapcsolható: a "Solar" (borostyán), a "Neutral" (fehér) és a "Polar" (jég-kék) éjszakai autózáskor kellemes fénybe borítja az utasteret (alapfelszerelés: CL 600 és CL 65 AMG).

Az ajtók és a műszerfal díszlécein keskeny, fénydiódák által kibocsátott fénycsík húzódik végig. Ez egészen különleges hangulatot kelt: nagyvonalúvá és lakályossá teszi az autót. A világítás menet közben is bekapcsolva maradhat ? nem korlátozza a vezető látását.

A hangulatvilágítás egyéni óhaj szerint ötféle fényerőre kapcsolható a COMAND multimédia-rendszerrel. A hangulatvilágítás üdvözli is a gazdáját: ajtónyitáskor előbb teljesen kivilágosodik a fénycsík, majd az ajtók becsukása után a kiválasztott mértékűre halványul.