Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

CLA-osztály

DesignDesign: aerodinamika a legszebb formában


Irányt mutat az áramlatoknak.
Az új CLA különösen kifejezően és kihívóan interpretálja a jövőbemutató Mercedes-Benz designt. Ezáltal a négyajtós coupé világosan állást foglal az avantgard-sportos befolyás mellett a középkategóriában.

Már a karizmatikus egylamellás, és az extraként rendelhető gyémánt-hűtőrács is az első pillantásra elragadtatást váltanak ki. A coupéra jellemző tetővonal és a magas ablakvonal, a hangsúlyozottan izmos oldalfallal áramvonalas sziluettet alkotnak.. További intézkedésekkel együtt az új CLA a sorozatgyártású gépkocsik között egyedülálló légellenállást, és tökéletes alakot ér el.

A külső megjelenés sportos karakterét a hangsúlyozottan vízszintes vonalvezetés viszi át a belső térbe. A designelemek átvétele, mint pl. a dinamikus oldalvonal az ajtókárpitban, kapcsolatot teremt a külső és a belső között. Igényes anyagok és gondos kidolgozás teljesítik az egy rendkívüli coupéval szemben támasztott magas elvárásokat.

Vonzó felszereltség-változatok teszik a CLA külső megjelenését és utasterét még értékesebbé. Az extraként rendelhető Urban és AMG Line kivitelváltozatok képezik az egyéni kialakítási lehetőségek első fokozatát. A második fokozatban kívánságra három design-csomag, a Night-csomag, az Exkluzív-csomag és az AMG Exkluzív-csomag állnak rendelkezésére.


Külső megjelenés – nonkonformista forma.Alig vonta magára az új CLA a figyelmet, máris szakít a régi szokásokkal. A kifejező design új kifejezést kölcsönöz a dinamikus coupé formának:
Oldalai feszesen íveltek. Fara mélyen az aszfaltra lapul. Az avantgarde részletek nem tetszenek mindenkinek – csak annak aki számít. Ez a Mercedes-Benz tudatosan emelkedik ki a többiek közül, miáltal a középpontba kerül. Hiszen nem a szokásostól való eltérés, a váratlan, a meglepő az, ami magára vonja tekintetünket? Az első pillantásra.
Utastér – egységes formanyelv.

Az uniformizáltság nem tartozik a CLA normái közé. Ahelyett, hogy hagyná magát beskatulyázni, az utastér szokatlan ellenpontokkal ragadja meg:
A dinamikus levegőfúvókák egy sugárhajtóműre emlékeztetnek. A műszerfal a kétcsöves kombinált műszerrel sportos, technika-orientált megjelenéssel rendelkezik, olyan rendkívüli részletekkel, mint az ezüstszínű számlapok, és a piros mutató-betétek. A nagy, szabadon álló kijelző is magára vonja a tekintetet, és a 3 küllős multifunkciós kormány, 12 funkciógombbal már álló helyzetben is a tökéletes kontrollt jelképezi.

Amint pedig helyet foglalt az integrál-hatású sportüléseken, érzi, hogy ez az utastér egyszerűen provokál – az indításra.

KomfortAz utastér kényelme- a benyomás elkényeztet


Progresszív design és innovatív technológia.
Kényelmes ülések, intuitív kezelés, modern környezet – és minden szem előtt. Ezek a paraméterek szükségesek ahhoz, hogy egy gépkocsiban jó közérzet alakuljon ki. Az új CLA valamennyi követelményt bravúrosan teljesíti. Már a széria-felszereltség is szinte minden igényt kielégít. Az extraként rendelhető felszerelésekkel a coupé még a legegyénibb kívánságoknak is megfelel.

BiztonságA Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépjárművek biztonságát négy fázisra bontja:
Egyetlen más terület sem készteti olyan csúcsteljesítményekre a Mercedes-Benz mérnökeit, mint az új biztonsági technológiák kutatása. Már az ötvenes években lerakták a kiemelkedő védelem először mérföldkövét – a biztonsági utascellával, Barényi Béla találmányával. Ma ez csak egyike az integrált biztonsági koncepció számos alkotóelemének, melyek közelebb viszik a Mercedes-Benz gépkocsijait a balesetmentes közlekedés víziójához.

1. fázis: biztonságos közlekedés.
A legtöbb baleset jóval az ütközés előtt kezdődik: egy figyelmetlenséggel, rosszul látási viszonyokkal vagy egy előre nem látott veszéllyel. A biztonságos vezetés érdekében a Mercedes-Benz biztonsági koncepció sokrétű intézkedésekkel támogatja Önt, melyek a mindennapi közlekedés során hozzájárulnak a nyugodt vezetéshez, miközben segítenek leküzdeni a kritikus közlekedési helyzeteket.
2. fázis: veszély esetén.
A Mercedes-Benz egyet jelent az biztonságos gépkocsival. Gépkocsijaink ezért segíthetik utasaikat a kritikus közlekedési helyzetekben is, annak érdekében, hogy lehetőleg minden út jól végződjön.
3. fázis: baleset esetén.
A Mercedes-Benz autói számos biztonsági rendszerrel rendelkeznek, a balesetek elkerülése céljából. Ha mégis történik valami, az utasok védelmére különböző intézkedések lépnek életbe. Egyaránt ide tartozik az ön- és a partnervédelem is.
4. fázis: baleset után.
Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bentülők mentését megkönnyítsük, a baleset típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők. Az ezáltal nyújtott rásegítés a mentőszolgálatok számára fontos részét képezi a Mercedes-Benz biztonsági filozófiájának.
•    A lehető legjobb védelem: A motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás.
•    Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése, és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
•    Jó menekülési lehetőségek: az ajtózárak automatikusan kireteszelhetők.
•    Segítő kapcsolat: baleset vagy meghibásodás esetén a Mercedes-Benz vészhívó rendszeren keresztül (a COMAND Online multimédia rendszer részét képezi) egy csatlakoztatott mobiltelefonnal automatikusan felvehető a kapcsolat a segélyközponttal.