Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

E-osztály Coupé

Design

Design – a legjobb forma minden nézőpontból

E-osztály Coupé – kifejező és jövőbemutató.

Az új E-osztály Coupé minden eddiginél inkább egyet jelent a kifinomult sportossággal. Ívelt formák rajzolják ki az összetéveszthetetlen Coupé-sziluettet. A harmonikus külső megjelenés gondolatát az utastér is tükrözi és exkluzív design-elemekkel folytatja.


Külső megjelenés – látható dinamika.


 
Az új E-osztály Coupé megpillantása a legmagasabb szintű dinamikát ünnepli. Végül is jövőbemutató designja kimagasló technikájának külső megjelenítéseként működik. Az újonnan interpretált első rész, az erőteljes váll-vonal és az izmos far mértékadók az innovatív coupé-designban.
Az új E-osztály Coupé kifejező orra, a nagyméretű légbeömlőkkel és merevítőkkel a lökhárítóban teljesen újraértelmezi a karakteres „4-szemű arcot“. A még teljesebb dinamikáról és a sportos megjelenésről ezen kívül az egylamellás hűtőrács is gondoskodik, központi csillaggal.

A lapos tetővonal és az optikailag szélesített far, az új, kétszínű LED-es fényvezetős hátsó lámpákkal félreismerhetetlenül kialakítják a klasszikus Coupé-arányokat. Egyedülállóságát szegmensében az autó a B-oszlop elhagyásával is hangsúlyozza, ami lehetővé teszi mind a négy oldalablak teljes leengedését; a keret nélküli ajtókkal együtt ez eredményezi a Mercedes-Benzre jellemző sportos-elegáns coupé-sziluettet.

A fényezések és könnyűfém keréktárcsák nagy választékával a külső megjelenés az egyéni kívánságokhoz igazítható.

Utastér


Utastér – Páratlan térérzet


 
A külső design az utastérben következetesen folytatódik. A műszerfal és vezetőtér repülőgépgyártás által inspirált, markáns vonalvezetése feszültséggel teli dinamikát sugároz, nagy mozgásszabadságot biztosítva.
A műszerfal központjában az új, 3-csöves kombinált műszer, fehér hátterű számlapokkal, a 3 küllős multifunkciós kormány, valamint a Flatframe megjelenésű színes kijelző vonja magára a pillantásokat. Az analóg óra az újonnan kialakított szellőzőfúvókák között és a krómezüst kezelőszervek, valamint a műszerfal az új díszítőelemmel nemes emelkedettséget sugároznak.
 
A coupé-specifikus ülések egyaránt megfelelnek a sportos, mint a komfort-orientált igényeknek. Az utastérbe frissességet hoznak az új belső tér- és kontraszt-színek – például a mélytenger-kék, kombinálva a selyemfényű bézs belső kárpit színnel – és az új csiszolt alumínium hatású díszítőelemek. Az utastér kárpitozása nyolc színvilágban rendelhető.

Nagyvonalú térérzetet közvetíti az extraként rendelhető panoráma-tolótető, elektromos napfényrolóval, amely egészen a hátsó ülések fölé nyúlik. Közel kétszer akkora átlátszó felületet tesz lehetővé, mint a hagyományos üveg tolótetők és rendkívül világos és barátságos környezetet biztosít az utastérben.


BiztonságA Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépjárművek biztonságát négy fázisra bontja:
Egyetlen más terület sem készteti olyan csúcsteljesítményekre a Mercedes-Benz mérnökeit, mint az új biztonsági technológiák kutatása. Már az ötvenes években lerakták a kiemelkedő védelem először mérföldkövét – a biztonsági utascellával, Barényi Béla találmányával. Ma ez csak egyike az integrált biztonsági koncepció számos alkotóelemének, melyek közelebb viszik a Mercedes-Benz gépkocsijait a balesetmentes közlekedés víziójához.

1. fázis: biztonságos közlekedés.
A legtöbb baleset jóval az ütközés előtt kezdődik: egy figyelmetlenséggel, rosszul látási viszonyokkal vagy egy előre nem látott veszéllyel. A biztonságos vezetés érdekében a Mercedes-Benz biztonsági koncepció sokrétű intézkedésekkel támogatja Önt, melyek a mindennapi közlekedés során hozzájárulnak a nyugodt vezetéshez, miközben segítenek leküzdeni a kritikus közlekedési helyzeteket.
2. fázis: veszély esetén.
A Mercedes-Benz egyet jelent az biztonságos gépkocsival. Gépkocsijaink ezért segíthetik utasaikat a kritikus közlekedési helyzetekben is, annak érdekében, hogy lehetőleg minden út jól végződjön.
3. fázis: baleset esetén.
A Mercedes-Benz autói számos biztonsági rendszerrel rendelkeznek, a balesetek elkerülése céljából. Ha mégis történik valami, az utasok védelmére különböző intézkedések lépnek életbe. Egyaránt ide tartozik az ön- és a partnervédelem is.
4. fázis: baleset után.
Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bentülők mentését megkönnyítsük, a baleset típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők. Az ezáltal nyújtott rásegítés a mentőszolgálatok számára fontos részét képezi a Mercedes-Benz biztonsági filozófiájának.
•    A lehető legjobb védelem: A motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás.
•    Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése, és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
•    Jó menekülési lehetőségek: az ajtózárak automatikusan kireteszelhetők.
•    Segítő kapcsolat: baleset vagy meghibásodás esetén a Mercedes-Benz vészhívó rendszeren keresztül (a COMAND Online multimédia rendszer részét képezi) egy csatlakoztatott mobiltelefonnal automatikusan felvehető a kapcsolat a segélyközponttal.