Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

E-osztály T-Modell

Design


Design – A legjobb formában


Az éles formák feltűnést keltenek.
A szem is autózik – az új E-osztályban természetesen különösen szívesen. A sarkosabb design kívül-belül nemcsak jó ízlés kérdése, hanem sokkal inkább korszerű újraértelmezés, amely erőteljesen és dinamikusan kiemeli a gépkocsi megjelenését. A Mercedes-Benz új formanyelve fiatalabb, frissebb és elegáns részletmegoldásaival erőteljes benyomást kelt. Már az első pillantásra félreismerhetetlen: az új E-osztály egy valódi Mercedes.

Külső megjelenés – újszerű és feszültséggel teli.Az új E-osztály orra folyamatosabbnak hat, az előre nyilazott motorháztető úgy csatlakozik a hűtőrács keretéhez és az újonnan kialakított fényszórókhoz, mintha egy darabból öntötték volna őket. Az E-osztályra jellemző négyszemű orrész elegánsan olvad egybe az egyrészes fényszórókkal és ennek ellenére hű marad a típuscsaládhoz. Az széria-felszereltséghez tartozó LED-es menetfény az esztétikumot egyesíti a biztonsággal. Az első lökhárító kifejező Wing-designja gondoskodik a decensen sportos kapcsolódásról az úttesthez.

Oldalról nézve azonnal feltűnnek a hátrafelé emelkedő vonalak, melyeket a hátsó ajtókon karakteres vonala tovább erősít, és dinamikusan előre lendítik az autót. A hosszú tengelytáv és a rövid túlnyúlások gondoskodnak a tipikus arányokról.

A vízszintesen csoportosított hátsó lámpák és a fekete betét a kompakt hátsó lökhárítóban a dinamikusan kiemelik a gépkocsi szélességét. Az elegáns far, magasfokú funkcionalitásával lényegesen többet nyújt a helykínálat terén és a szemlélőre is fenségesen hat. A hátsó lámpák LED-es és részben fényvezetős technikával készültek. Ezáltal különböző fényerősségek válnak lehetővé, a kívánt megvilágítási funkciótól függően.

Utastér – dinamikus és stílusos.Helyet foglal, és azonnal tudja, hogy valami egészen rendkívüliben ül. Az új E-osztály stílusos belső felszereltséget kínál, maximális egyéni kialakítási lehetőségekkel és ennek során egyvalamit rendkívül megkönnyít Önnek: hogy jól érezze magát.
A vonzó csiszolt alumínium díszítőelemek és az analóg óra a középkonzolban a vezetési kultúra a vezetőfülkébe is behozzák. Ezen túlmenően itt jelenik meg az újonnan kialakított 3-csöves kombinált műszer, valamint a fejegység innovatív, funkcionális és jövőbemutató flatframe-hatású kijelzője.

Az utastérben az új belső kárpit színek, a selyemfényű bézs, az eszpresszóbarna, a kagylószürke, a gesztenye, a kristályszürke és a porcelán egyszínű kivitelben vagy kontraszt-színekkel kombinálva sok lehetőséget nyújtanak az egyéni kialakításra. Kivitelváltozattól és kívánságtól függően a kárpitozás a szövet és ARTICO bőrutánzat esetében keresztbordás, vagy a für bőr és nappabőr kárpitozásnál hosszanti bordás kivitelű. Nemcsak látványa, hanem tapintása is élményszámba megy.

Az ELEGANCE kivitelváltozat klasszikus-elegáns irányultságú. Ezzel ellentétben az AVANTGARDE kivitelváltozat innovatív-sportos T-modellként modern, dinamikus jellemzőkkel rendelkezik.

TérkoncepcióEngedje, hogy a nagyság és rugalmasság elkápráztassa.


Egy E-osztály T-modellnél nem kérdés a miért.Az új E-osztály T-modell válaszokat ad – a mindennapok során, a szabadidőben, a utazás alatt. Csomagtér-térfogatának köszönhetően, amely ebben a gépkocsi-kategóriában aligha tud más gépkocsi nyújtani.
Hely vég nélkül – mert a fantázia is határtalan lehet.
Egyedülálló karakterével az E-osztály T-modell magabiztos stílussal köt össze különböző világokat: a limuzin kényelmét, biztonságát és eleganciáját egy kombi mindennapi használatra való alkalmasságával.
Olyan tulajdonságok ezek, melyeket az új T-modell is hatásosan bizonyít. Átgondolt csomagtér-koncepciójával az E-osztály T-modell vezető helyet foglal el kategóriájában. Így – az extraként rendelhető lehajtható ülésekkel a csomagtérben – akár hét személynek is helyet, vagy akár 1950 liter tárolóhelyet kínál. Ez akkor válik lehetségessé, ha a hátsó ülés támlákat a kioldókarral teljesen lehajtjuk. A támla magától értetődően 1/3 : 2/3 arányban külön is lehajtható. A csomagtér padlója alatt pedig, amely alapfelszerelésként EASY-PACK összehajtható csomagtérpadló, ezen kívül még egy további 132 literes tárolóhely rejtőzik.
Kimondottan praktikus – csomagolás megkönnyítve.
Az E-osztály T-modell rendkívül nagy tárolóhelyet kínál. Gazdaságos kihasználásához intelligens megoldásokra van szükség. Ehhez az új T-modellben jól bevált felszereltségek, valamint újonnan kifejlesztett műszaki megoldások járulnak hozzá.
A T-modell például alapfelszerelésként EASY-PACK csomagtérajtóval rendelkezik. Elektro-mechanikusan kezelhető és gombnyomásra nyitható a vezetőülésből, a csomagtérajtón található gombbal, vagy a gyújtáskulcs segítségével. A csomagtérajtón található gombbal ismét zárható.

Szintén a széria-felszereltséghez tartozik az EASY-PACK csomagtér-takaró. A C-oszlopnál található kettős roló védi a csomagokat a napfénytől és a kíváncsi pillantásoktól. A könnyű bepakolás érdekében a csomagtérajtó nyitásakor felemelkedik, zárásakor pedig ismét automatikusan visszaereszkedik.

Még nagyobb kényelmet nyújt a be- és kirakodáskor az új HANDS-FREE ACCESS rendszer, amely az extraként rendelhető KEYLESS-GO csomag részeként rendelhető. Ennek segítségével a csomagtérajtó a lábat a lökhárító alatt mozgatva nyitható és zárható – teljesen a kéz használata nélkül. A nehéz bőröndöket vagy teli szatyrokat így nem kell többé letenni, azok stresszmentesen és a hát további megerőltetése nélkül közvetlenül berakhatók a csomagtartóba.


BiztonságA Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépjárművek biztonságát négy fázisra bontja:
Egyetlen más terület sem készteti olyan csúcsteljesítményekre a Mercedes-Benz mérnökeit, mint az új biztonsági technológiák kutatása. Már az ötvenes években lerakták a kiemelkedő védelem először mérföldkövét – a biztonsági utascellával, Barényi Béla találmányával. Ma ez csak egyike az integrált biztonsági koncepció számos alkotóelemének, melyek közelebb viszik a Mercedes-Benz gépkocsijait a balesetmentes közlekedés víziójához.

1. fázis: biztonságos közlekedés.
A legtöbb baleset jóval az ütközés előtt kezdődik: egy figyelmetlenséggel, rosszul látási viszonyokkal vagy egy előre nem látott veszéllyel. A biztonságos vezetés érdekében a Mercedes-Benz biztonsági koncepció sokrétű intézkedésekkel támogatja Önt, melyek a mindennapi közlekedés során hozzájárulnak a nyugodt vezetéshez, miközben segítenek leküzdeni a kritikus közlekedési helyzeteket.
2. fázis: veszély esetén.
A Mercedes-Benz egyet jelent az biztonságos gépkocsival. Gépkocsijaink ezért segíthetik utasaikat a kritikus közlekedési helyzetekben is, annak érdekében, hogy lehetőleg minden út jól végződjön.
3. fázis: baleset esetén.
A Mercedes-Benz autói számos biztonsági rendszerrel rendelkeznek, a balesetek elkerülése céljából. Ha mégis történik valami, az utasok védelmére különböző intézkedések lépnek életbe. Egyaránt ide tartozik az ön- és a partnervédelem is.
4. fázis: baleset után.
Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bentülők mentését megkönnyítsük, a baleset típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők. Az ezáltal nyújtott rásegítés a mentőszolgálatok számára fontos részét képezi a Mercedes-Benz biztonsági filozófiájának.
•    A lehető legjobb védelem: A motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás.
•    Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése, és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
•    Jó menekülési lehetőségek: az ajtózárak automatikusan kireteszelhetők.
•    Segítő kapcsolat: baleset vagy meghibásodás esetén a Mercedes-Benz vészhívó rendszeren keresztül (a COMAND Online multimédia rendszer részét képezi) egy csatlakoztatott mobiltelefonnal automatikusan felvehető a kapcsolat a segélyközponttal.