Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

GLA-osztály

DesignKompakt SUV, városias lifestyle design-nal.

GLA-osztály

Új osztály – új formatervezési elvek.
Az új GLA más. A Mercedes-Benz első kompakt-SUV-jében a coupészerű designelemek a mindennapi használatra való alkalmassággal és meggyőző SUV-tulajdonságokkal olvadnak eggyé. A vezető szerep, amit a kompakt prémium-allroader átvesz, hatásosan tükröződik városias lifestyle-designjában.

Külső megjelenés – a jövő egyéniséget kap.

GLA-osztály

Dinamikus-sportos arányaival és markáns orrán a központi csillaggal öntudatos és jelentőségteljes. A karosszéria design-vonala, amely a fényszóróktól az oldalfelületeken át a hátsó tengelyig feszül, már álló helyzetben is folytonos, elegáns dinamizmust sugall.
A strukturált motorháztető, a powerdome-okkal és a két lamellás hűtőrács különösen szélessé teszik az orrot. A hűtőrács ezen túlmenően rombusz-mintás ráccsal van ellátva. Alatta: az SUV-ra jellemző optikai alsó védőlemez, felszereltségtől függően ezüst, matt krómezüst vagy magasfényű fekete, valamint a fekete betétes kerékjárat- és küszöbborítások, markolókanál-fog mintával.


Korábban a fényszóróknak egyszerűen csak világítaniuk kellett. Ma úgy sugároznak, mint valami kis műalkotások. Ez mindenekelőtt a kívánságra rendelhető LED-technológiának köszönhető. A LED-ek sokkal hosszabb élettartamúak és hatékonyabbak, mint a hagyományos lámpák – és magával ragadó fénygrafikát képesek létrehozni. Kívánságra és a felszereltségtől függően új GLA-ját is felszerelheti velük. LED-diódákat alkalmazunk az első irányjelzőkben. A nappali menetfénynél, a parkolólámpánál és a hátsó lámpákban ún. fényvezetős megoldást használunk, amely harmonikus fényív kialakítását teszi lehetővé. Az eredmény: valódi ékszerek – és összetéveszthetetlen design éjjel-nappal.


Valódi fénypont a faron a króm díszléc a lámpák és a tetőspoiler között. A még egyénibb megjelenésről az extraként rendelhető Style, Urban és AMG Line kivitelváltozatok gondoskodnak, melyek az új GLA-nak három teljesen eltérő karaktert kölcsönöznek.


Utastér – értékes, funkcionális és kifejező.Az enyhén megemelt üléspozíció és a vízszintesen strukturált kialakítás az új GLA-nak sportos karaktert kölcsönöznek. A gondos anyagválasztás és a részletek iránti igényesség a kidolgozásban harmonikus, igényes összbenyomást alkotnak.
Az új GLA vezetőülése sportos környezetével és kitűnő ergonómiájával győzi meg. Vonzó díszítőelemek, a nagy – látszólag szabadon lebegő – CENTRAL MEDIA DISPLAY és a tökéletes formájú középkonzol tiszta, funkcionális formavilágukkal és első osztályú anyagok alkalmazásával győzik meg .


Az egyéniség az utastérben is tág teret kap, ez érezhetően megmutatkozik a három választható kivitelváltozaton és a felszereltségi csomagokon, valamint a díszítőelemek és kárpitozások sokféle kombinációs lehetőségein. Az exkluzív atmoszféráról a megvilágított küszöbborítások és a hangulatvilágítás gondoskodnak, a Világítás- és láthatóság-csomag részeként.

BiztonságMercedes-Benz Intelligent Drive – Minden érzékkel összekapcsolódva


Elképzelésünk a balesetmentes közlekedésről.
Amit a PRE-SAFE®-fel tíz évvel ezelőtt elkezdtünk, és a DISTRONIC PLUS-szal folytattunk, mára az autózás új dimenziójává fejlesztettük tovább: Mercedes-Benz Intelligent Drive – kényelem és biztonság egymással összeolvadva. Látható és érezhető a GLA-ban.


A hálózatba kapcsolásnak köszönhetően – „érzékelő-fúziónak“ nevezik biztonsági szakembereink – az intelligens asszisztens-rendszerek összetett helyzeteket elemeznek, a környezetet jobban érzékelő eszközöknek köszönhetően még könnyebben felismerik a veszélyeket a közúti forgalomban.


Egy felszereltség rendelkezésre állása a motorváltozattól és a kiválasztott konfigurációtól függ. Az erre vonatkozó adatok a mindenkori felszereltségi információkban találhatók.

Kényelem

Az utastér kényelme – Önmagában új kategória


Meg fog lepődni.
Az új GLA az utastérben új kreativitást képvisel. A Mercedes-Benz első prémium-kompakt SUV-jeként szinte minden személyes igényt kielégít. A belső tér variálhatósága egészen rendkívüli típuscsaláddá teszi ezt az osztályt.


Egy felszereltség rendelkezésre állása a motorváltozattól és a kiválasztott konfigurációtól függ. Az erre vonatkozó adatok a mindenkori felszereltségi információkban találhatók.