Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

S-osztály

DesignDesign - JövőbemutatóAz új S-osztály formái a stílusos magabiztosságot sportos eleganciával kapcsolják össze. Az izgalmas vonalvezetés a gépkocsinak már álló helyzetben is erőt és dinamikát kölcsönöz. Az utastér beváltja, amit a külső megjelenés ígér: nagyság, szépség és kényelem egyesül osztályon felüli környezetben. Ilyen csak az S-osztályban létezik.


Külső megjelenés – feszültséggel teli nagyság.


Az új S-osztályt nem lehet nem észrevenni. Külső megjelenése a stílusos magabiztosságot sportos eleganciával kapcsolja össze. A feszültséggel töltött tetővonal, a háromdimenziós kialakítású hűtőrács, valamint az innovatív fényszórók és hátsó lámpák, modern LED-es technikával, kiemelik az S-osztály hightech-karakterét és ezzel megjelenésében is hangsúlyozzák vezető szerepét a világ limuzinjai között.
A limuzin már álló helyzetben is olyan benyomást kelt, mintha bármelyik pillanatban sprintelni kezdhetne. Az új hűtőrács négy lamellával rendelkezik, a markáns motorháztető és a tiszta körvonalú LED-es nagyteljesítményű fényszórók uralják a gépkocsi orrát.

A konvex és konkáv felületek játéka sportos dinamikát kölcsönöz a gépkocsinak. A far sportos-elegánsan zárja le a vízszintes vonalakat, melyek a hatásosan megjelenést szélességükkel hangsúlyozzák. Az új LED-es hátsó lámpák távol kerültek a csomagtartófedéltől és gondoskodnak az egyedülálló éjjeli megjelenésről.


Utastér – csúcskategóriájú környezet.


Az atmoszféra a nagyvonalú utastérben a lehető legkellemesebb a jó közérzethez, pihenéshez és a koncentráláshoz a munkára. Harmonikusan összehangolt anyagai és színvilágával az exkluzív belső tér egyöntetű benyomást kelt. A finom kidolgozás és az igényes felületek manufakturális jelleget közvetítenek és vonzzák a szemet.
Már az első pillantásra feltűnő: a végigfutó fa díszléc. A modern designnal szélességet és nyugalmat sugároz. Igényes, alumínium kezelőszervek és fémes hatású kapcsoló-felületek, gyöngyház fényezéssel testesítik meg a Mercedes-Benz minőséget.

A melegfehér belső világítás és az extraként rendelhető hangulatvilágítás, hét színharmóniával meghittséget sugároz. A világítóegységek stílusosan és finoman eloszlanak az egész utastérben, például megvilágítják az ajtónyitó fogantyúk mélyedéseit az ajtókban, valamint az első utas lábterét is. A szintén megvilágított, innovatív kijelzőegység a vezető előtt, a kombinált műszer és a fejegység számára, két nagy, 31,2 centiméteres TFT-kijelzőből áll.

Komfort


Az utastér kényelme – a pihenés és kikapcsolódás oázia

High-Tech a többfunkciós utazáshoz – az új S-osztály hátsó ülései.

Dolgozni vagy pihenni – az új S-osztály a hátsó ülésein mindkettő lehetséges. Egyedülálló rendszerek gondoskodnak arról, hogy az utasok kompromisszumok nélküli kényelemben utazhassanak. Az autózás így olyan érzés, mintha repülő szőnyegen lebegne az út fölött, miközben az egyéni illatú utastérben tökéletes kényelemben érzi magát. Az új S-osztály utastere guruló főnöki iroda.

BiztonságA Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépjárművek biztonságát négy fázisra bontja:
Egyetlen más terület sem készteti olyan csúcsteljesítményekre a Mercedes-Benz mérnökeit, mint az új biztonsági technológiák kutatása. Már az ötvenes években lerakták a kiemelkedő védelem először mérföldkövét – a biztonsági utascellával, Barényi Béla találmányával. Ma ez csak egyike az integrált biztonsági koncepció számos alkotóelemének, melyek közelebb viszik a Mercedes-Benz gépkocsijait a balesetmentes közlekedés víziójához.

1. fázis: biztonságos közlekedés.
A legtöbb baleset jóval az ütközés előtt kezdődik: egy figyelmetlenséggel, rosszul látási viszonyokkal vagy egy előre nem látott veszéllyel. A biztonságos vezetés érdekében a Mercedes-Benz biztonsági koncepció sokrétű intézkedésekkel támogatja Önt, melyek a mindennapi közlekedés során hozzájárulnak a nyugodt vezetéshez, miközben segítenek leküzdeni a kritikus közlekedési helyzeteket.
2. fázis: veszély esetén.
A Mercedes-Benz egyet jelent az biztonságos gépkocsival. Gépkocsijaink ezért segíthetik utasaikat a kritikus közlekedési helyzetekben is, annak érdekében, hogy lehetőleg minden út jól végződjön.
3. fázis: baleset esetén.
A Mercedes-Benz autói számos biztonsági rendszerrel rendelkeznek, a balesetek elkerülése céljából. Ha mégis történik valami, az utasok védelmére különböző intézkedések lépnek életbe. Egyaránt ide tartozik az ön- és a partnervédelem is.
4. fázis: baleset után.
Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bentülők mentését megkönnyítsük, a baleset típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők. Az ezáltal nyújtott rásegítés a mentőszolgálatok számára fontos részét képezi a Mercedes-Benz biztonsági filozófiájának.
•    A lehető legjobb védelem: A motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás.
•    Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése, és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
•    Jó menekülési lehetőségek: az ajtózárak automatikusan kireteszelhetők.
•    Segítő kapcsolat: baleset vagy meghibásodás esetén a Mercedes-Benz vészhívó rendszeren keresztül (a COMAND Online multimédia rendszer részét képezi) egy csatlakoztatott mobiltelefonnal automatikusan felvehető a kapcsolat a segélyközponttal.