Mercedes Győr - Autentik Motor-Car - főoldalABCCLACLSEGGLAGLCGLEGLSSSLTranszporterekTípusáttekintés

SL-osztály

Roadster feeling

Mercedes Benz SL Roadster

Roadster feeling


A legenda él - gyors, erős és összetéveszthetetlen.
Az SL a legendás, 1954-es SL 300 óta a világ legimpozánsabb automobiljai közé tartozik. Ez a két betű a Mercedes-Benznél egyet jelent az eleganciával, a sportos vezetéssel és az innovatív technológiával. Ezt a hagyományt az SL új generációja is követi.A roadster par excellence összeköttetést teremt a sportos élvezet és a lehető legnagyobb kényelem között, a szabad ég alatti vezetés elragadó élményével.
Jövőbemutató technika, biztonságos és kényelmes.
Az új SL Roadster műszaki szempontból is a saját ligájában játszik. Számtalan asszisztens- és kényelmi rendszer biztonságosabbá és mindenekelőtt kényelmesebbé a vezetést.

Az extraként rendelhető AIRSCARF nyakszirtfűtés nyitott tetővel való autózáskor a vezető és az első utas nyakát, vállát és fejét kellemes meleggel kényezteti. Az új elektromos szélfogó (extra) a középkonzolon található gomb megnyomására a lehető legjobb szélvédelemről gondoskodik. Finom szövésű textil hálóból készült és behúzott állapotban láthatatlanul belesimul a hátsó tér borításába.
 

Kevesebb, mint 20 másodperc alatt a szabad ég alatt.
Védetten és mégis szabad kilátással az égre. A vario-tető felteszi az új SL Roadsterre a koronát. Kevesebb, mint 20 másodperc alatt eltűnik az autó farában. Olyan helytakarékosan, hogy még akár 235 liter csomagtér-térfogat is rendelkezésére áll. Zárt tetőnél akár 356 liter használható.

Ezen kívül az új SL Roadster utasterében olyan nyugalom várja, mint egy coupéban. A zajok, a szél és az időjárás viszontagságai egyszerűen kívül maradnak.

Még lélegzetelállítóbb roadster-feelinget kínál az extraként rendelhető panoráma vario-tető. nagy üveg-tetőelemmel, valamint napellenző rolóval rendelkezik és segítségével az utastér még világosabbá és barátságosabbá válik. A szintén kívánságra rendelhető panoráma vario-tető, MAGIC SKY CONTROL-lal az új SL egyik innovációja. A tető polikarbonát-eleme gombnyomásra néhány másodpercen belül sötétből átlátszóvá változik, vagy fordítva. Így egy roadster kilátását élvezheti, egy zárt gépkocsi kényelme mellett.
 

Design

Mercedes Benz SL Roadster
Design
 
A hagyomány kötelez.
Az új SL Roadster jövőbemutató designja inspirál és teret hagy a képzelőerőnek. A fenséges formavilág, az igényes anyagok és a manufakturális jellegűen aprólékos kidolgozás stílusteremtő műalkotássá teszik az új SL Roadstert.
Külső megjelenés - lendületes formák.
Az új SL Roadster fellépése határozottan férfias. A dinamikus vonalvezetés a sportos orrtól a kifejező farig egységes formát alkot és csak sejteti a belső értékeket. A motor az első sárvédőkön található markáns légbeömlőkön át lélegzik.

Akár csukott vario-tetővel vagy nyitott állapotban - a haladás és hagyomány összjátékára építő, a teljes körű esztétikumot célzó design az új SL Roadsterben tökéletesen megvalósult.

Exkluzív fényezések és számtalan új sportos keréktárcsa hangsúlyozza a luxussportkocsi kiegyensúlyozott arányait.
 

Belső tér - sportos luxus.
A fenséges belső tér formavilága egységes. Az íves műszerfal egy folyamatos egységet képez az ajtók felső peremével és ergonomikusan és intelligensen a vezető felé irányul. Feltűnők a szellőzőfúvókák a homlokfalon, melyek "turbina szerűek" és a Mercedes-Benz sportkocsik történetére való érzelmi utalást jelenítik meg.

A 3 küllős multifunkciós sportkormány, galvanizált küllőkkel, alul lapított és szintén a versenysportra emlékeztet. Ugyanez igaz a színes kijelzővel rendelkező kombinált műszerre és két klasszikus kerek műszerére, háromdimenziós skálagyűrűkkel és hátulról megvilágított skálával.

Számtalan, válogatott fafajtákból vagy alumíniumból készült díszítőelem erősíti a gépkocsi luxus-jellegét.

A kényelmes ülések designja magáért beszél. A alapfelszereléshez tartozó fekete szövet/bőr kombinációjú kárpitozás vagy a kívánságra rendelhető válogatott bőrváltozatok nemcsak kellemes tapintásúak, hanem a napfényt is visszaverik.

Az extraként rendelhető hangulatvilágítás, három, egyénileg beállítható színtónusával (SOLAR narancs, SOLAR piros és SOLAR) éjszakai autózáskor gondoskodik a belső tér indirekt hangulatvilágításáról. A műszerfalon és az ajtók díszítőelemei alatt található világító felületek kiemelik a belső tér vonalvezetésének ívelt formáit és egyedülálló atmoszférát teremtenek.

Komfort

Mercedes Benz SL Roadster
Kényelem

Open-air-kényelem
A sportot a szabadban élvezzük igazán.
A szabad ég alatt autózni nagy luxus, és igazán vérpezsdítő. Az új SL Roadsterben intelligens megoldások gondoskodnak róla, hogy a szél, a nap és a hőség ne zavarhassák meg ezt a fenséges érzést.

Utastér kényelme
Aki beszáll, rabul ejti a szívét.
Az ülés a múlté - ha egyszer helyet foglalt az új SL Roadsterben, többé nem akar majd kiszállni, annyira kényelmes. Ön határozhatja meg, milyen kényelmes legyen az autózás. Az új SL már alapfelszereltségként is számtalan kényelmi funkcióval rendelkezik, mely párját ritkítja.

Asszisztensek
Fogadja el a segítséget!
A nyugodt előrehaladásról a közúti forgalomban az új SL Roadsterben számos asszisztens-rendszer gondoskodik. Figyelmeztetik és támogatják a vezetőt a nyílt országúton és bonyolult manőverek alkalmával egyaránt.

Multimédia rendszerek, navigáció
Mindent a jó szórakozás és célravezető navigáció érdekében.
Nemcsak az új SL Roadster erőtől duzzadó motorhangja jelent önmagában zenei élményt. Engedje, hogy meggyőzze Önt az utastérben a számtalan innovatív hang- és multimédia rendszer! Internet-hozzáférés, 3D-navigáció vagy a Bang & Olufsentől származó válogatott High-End-részegységek tesznek minden utat kívánságra jól hangzó eseménnyé.